ERIBA CARAVANS

 

 

PUCK      FAUN      PAN      FAMILIA 

  TRITON      TROLL      TITAN      ODIN

                                  

 

 

Sinds 1952 word in Bad-Waldsee ( Duitsland) de Eriba Caravan gebouwd.
Er bestaan verschillende types van Eriba Caravans van de aller kleinste de Puck tot de grootste de Odin , voor iedereen heeft Eriba een caravan.
Het zijn lichte caravans , voor die graag reizen en toch op hun tochten hun huishoudelijk comfort willen behouden.
Als voorbeeld voor de mooie constructie van de Eriba Puck gold de vliegtuigbouw , niet alleen de aerodynamische vorm  maar ook de unieke rijstabiliteit en de wegligging beruste op dit zelfde principe.
Een zelfdragend veiligheidsframe van stalen buizen is de basis van de Eriba Caravan , consequent werd gebruik gemaakt van nieuwe toepassingen zoals de verwerking van corrosie bestendig carrosseriemateriaal en scheurvast makkelijk te onderhouden smaakvolle bekleding gemaakt van kunststof over de volledig ge´soleerde wanden.
Doordat in alle Eriba caravans styropor van 20mm dikte tussen het frame wordt aangebracht , bereikt men reeds een goede isolatie , door de combinatie met een 1 1/2 cm dikke laag styropor tegen de binnenzijde van het frame, worden de ' koudebruggen' vermeden .
Voor de dakisolatie wordt geluiddempend schuimrubber met een dikte van 25 mm gebruikt .
De bodem is 38 mm dik , waartussen 25 mm styropor-isolatie is aangebracht .
Het hout van de bodem bestaat uit diverse lagen , die waterdicht op elkaar zijn gelijmd , de onderzijde heeft een beschermlaag tegen pekel .
De vloerbekleding bestaat uit  pvc op een viltbasis  en is uitgevoerd in een parketmotief .
De wandbekleding bestaat uit afwasbaar kunststof .
Stalen buizenframe , aluminium buitenbeplating , deze unieke fabricage methode garandeert een extreem lange levensduur van de Eriba Caravan.
Er is geen beter ventilatiesysteem dan het hefdak.